Υπεύθυνη Κέντρου:
Εύα Νταϊφώτη
Εργοθεραπεύτρια
Εξειδικευμένη στην Αισθητηριακή ολοκλήρωση(SI)
Εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Κολύμβησης - HALLIWICK

Η εσωτερική μου ανάγκη για προσφορά στα παιδιά με οδήγησε να ακολουθήσω το επάγγελμα της Εργοθεραπεύτριας και να ενταχθώ το 2010 στο τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας.

Πραγματοποίησα την Κλινική Άσκηση Ι στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών’’ Πόρτα Ανοιχτή’’ και Κλινική Άσκηση ΙΙ στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, αναλαμβάνοντας παιδιά με αναπτυξιακές, κινητικές και ψυχιατρικές διαταραχές . Ολοκλήρωσα τη πρακτική μου άσκηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής ‘’Δαφνί’’ και στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Παράλληλα με τις σπουδές μου συμμετείχα εθελοντικά στα προγράμματα Εργοθεραπείας στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών ‘’Πόρτα Ανοιχτή’’ στο τμήμα του Νηπιαγωγείου και στο ΠΙΚΠΑ της Βούλας . Μόλις αποφοίτησα από τη σχολή ,αποφάσισα να εργαστώ στα Τρίκαλα, από όπου και κατάγεται η μητέρα μου και έχοντας τις ομορφότερες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια. Το 2015 εξειδικεύτηκα στη Μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Intergration) και πιο συγκεκριμένα στην Αξιολόγηση της λειτουργίας και της δυσλειτουργίας της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης σε παιδιά, στην θεραπευτική παρέμβαση και στην πρακτική άσκηση . Εκπαιδεύτηκα στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και Πρώιμη Παρέμβαση σε παιδιά από 0-3 ετών και σε θέματα σίτισης. Παρακολούθησα σεμινάρια με θέμα τον αυτισμό, τις μαθησιακές δυσκολίες , τη δυσπραξία και τις επιπτώσεις της στη λειτουργικότητα του παιδιού, την διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητας, την όραση και μάθηση καθώς και άλλα επιστημονικά συνέδρια.

Το 2020 εξειδικεύτηκα ως εκπαιδεύτρια θεραπευτικής κολύμβησης μέσω της μεθόδου HALLIWICΚ, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Halliwick Association of Greece swimming and Therapy for the people with Disabilities.

Μετά από πολυετή συνεργασία σε κέντρο εργοθεραπείας αποφάσισα να δημιουργήσω ένα χώρο που θα έκανα τα όνειρα μου πραγματικότητα…. το κέντρο ειδικής αγωγής "Μy Therapist" . Ένα κέντρο ειδικής αγωγής, που να αγκαλιάζει τις ανάγκες των παιδιών αλλά και των γονέων, μέσα από έναν πλήρως εξοπλισμένο θεραπευτικό χώρο.

Υπεύθυνη Κέντρου:
Νάνσυ Καλαμάρα
Λογοθεραπεύτρια

Συνδυάζοντας τα όνειρα μου με την αγάπη μου για τα παιδιά σπούδασα Λογοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, απ' όπου αποφοίτησα το 2015. Αμέσως ξεκίνησα να εργάζομαι σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας στα Τρίκαλα , όπου ασχολήθηκα με την αποκατάσταση αρθρωτικών , φωνολογικών και συναφών διαταραχών , καθώς και με την παρέμβαση σε μαθησιακές δυσκολίες . Το 2017 αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στην ειδική αγωγή με στόχο την εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση σε πολύπλοκες διαταραχές , όπως αυτές που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες . Έπειτα από χρόνια δουλειάς σε ομάδες το 2019 αποφάσισα να δημιουργήσω ένα χώρο, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών το ''My Therapist''.